Matkapuhelin

+358 50 300 7135

Sähköpostiosoite

tsil@tsil.fi

IKMO 3, 4. - 8.10.2021

Vähäjärven lomakoti

Vuosikokous Turussa

Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit piti vuosikokouksensa kevättalvisissa merkeissä T-Talolla, Nummen kaupunginosassa 23.2.2019. Hallituksen puheenjohtaja Kurt Laine avasi kokouksen toivottamalla osallistujat tervetulleiksi, ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jorma Eloranta. Liiton toiminnanjohtajan Katri Ignatiuksen peruttua tulonsa paikalle saapui hänen sijassaan liittovaltuuston varapuheenjohtaja Rauno Glad, joka kertoi muun muassa Vähäjärven lomakotiin liittyvistä suunnitelmista. Kokouksen osallistujajoukko oli tavallista niukempi, mutta keskustelua syntyi silti runsaasti, erityisesti lomakodin talousasioihin liittyvistä epäselvyyksistä. Keskustelun tuloksena muotoiltiin yhdistyksen kannanotto tulevaan liittovaltuuston kokoukseen, vaatien avointa taloushallintoa ja voittoa tavoittelemattoman vammaisten etujärjestön mukaista, ennen kaikkea liiton jäsenistöä palvelevaa toimintaa Vähäjärvellä.

Hallituksen uusi puheenjohtaja Arja Roos ottamassa vastaan väistyvän puheenjohtajan Kurt Laineen kukkaonnittelut tehtävään valitsemisen johdosta

Kurt Laine nähtiin viimeisen kerran vuosikokouksessa yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana, kunniakkaasti päättäen seitsemänvuotisen kautensa. Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit on tuona aikana kokenut monia mutkia ja murheitakin, joista on Laineen johdolla kuitenkin aina selvitty. Yhdistys on pysynyt vankkumattomana heikkojen puolustajana yhä ankarammaksi käyneessä yhteiskuntajärjestyksessä, mutta on samalla pitänyt yllä positiivista mielialaa esimerkiksi järjestämällä retkiä ja muuta mielekästä aktiviteettia säännöllisesti jäsenilleen. Laineen jatkajaksi, uudeksi puheenjohtajaksi hallitukseen valittiin vuosikokouksen yksimielisellä päätöksellä Arja Roos, joka on ollut yhdistyksessä erittäin aktiivinen toimija viimeiset kaksi vuotta. Näin yhdistyksen päättävä elin muuttui samalla hieman paremmin jäseniään heijastavaksi, ottaen huomioon, että noin kolme neljäsosaa heistä on naisia.

Muita asioita kokouksessa olivat tavallisen tapaan tilinpäätöksen esittely ja hyväksyminen, jäsenmaksun suuruuden päättäminen, toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman hyväksyminen sekä uuden hallituksen valitseminen. Yhdistyksen taloustilanne oli edellisvuoden osalta hieman plussan puolella. Uusien jäsenten nimellinen liittymismaksu päätettiin poistaa, koska jäsenistö on hiljalleen harventunut keski-iän noustessa, eikä uusista jäsenistä ole ollut runsaudenpulaa viime vuosina.

Yhdistys jatkaa taas vuodella eteenpäin positiisisessa hengessä, toivottaen kaikille aurinkoista ja tarmokasta kevättä!

Henri Rauhala

hallituksen varajäsen

Suositellut julkaisut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *